torsdag 27 mars 2014

Enkäten

Hej!

Vi har nu sammanställt svaren på enkäten som vi skickade ut. Vi tar till oss era synpunkter, så att vi kan göra fritids ännu bättre. Barnens del av utvärderingen visar att barnen trivs med personalen och kompisarna, men att de vill ha mer att göra och att de vill ha nya leksaker. Önskemål på leksaker som kom upp var nya bollar, leksakstraktorer, mer lego, småmål, i-pads med elevspel mm. Flera av de äldsta barnen känner att de är för stora för fritids och det är inte bra. Det ska vara roligt och utvecklande att vara på fritids, för både stora och små barn. Det finns inget barn som går hos oss som är för stora för att gå på fritids. Vi måste bli bättre. Ni föräldrar upplever också att era barn trivs och känner sig trygga, men att vi kan utveckla, stimulera och utmana dem mer . Det är inte så många som läser vår blogg, men vi har blivit bättre på att uppdatera den.

Barnens önska mål om aktiviteter är:
att bygga med kaplastavar, plantera, fri lek, baka, pyssel, läxläsning, utflykter, göra nya saker, arrangera lekar och att de vill leka mer i "hemvrån".

Fler synpunkter och kommentarer:
Alla som jobbar på fritids ska ha samma regler.Vi tar upp det med barnen, så att det blir ännu tydligare vilka regler vi har. Det är trångt i hallen och ofta mycket grus. Vi håller med om det. Här städas dagligen, men det blir smutsigt i hallen när vi är så många. Det svämmar över vatten på gräset och det gör att många barn blir våta när de leker.

Vi har en förslagslåda som alla barn kan lägga förslag i, om de kommer på något som de vill göra eller har idéer om mellanmål mm.

Innan påsklovet v.16 vill vi att alla tar hem allt som ligger/hänger i hallen på varje barns krok/hylla. Titta i lådan och på vagnen för kvarglömda kläder, om något tillhör ditt/dina barn. Titta också så att det finns stövlar i rätt storlek på stövelhyllan. På påsklovet skickar vi iväg det som blir över till klädinsamling.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar